mérgezett tüskék

2018. június 29. 13:55 - Marcsee

06.26 kedd - Tápláló ételek

Minden nap főzök. Minden egyes nap. Nyers alapanyagokból, friss ételeket, nem félkészeket. A gyerekeim, egyrészt a koruknál fogva, másrészt a bénázásom miatt elég válogatósak, zöldséget például néha esznek, azt is csak nyersen. A pici ráadásul a gyümölcsökért sincs odáig, de az almát meg a répát szereti. Szóval nem valami változatos, amit megesznek. Kísérletezni nem kísérletezek különösebben, mert ha nem eszik meg, amit főzök, akkor nekem kell megennem, ők meg, ugye, inkább éhen halnak, de nem eszik meg, amit nem szeretnek.

Mondjuk nem is aggódom magam emiatt halálra. Kapnak rendes kaját, amit szeretnek, az oviban meg úgyis majd meg kell kóstolniuk mindent, nem fogok ezért az étkezésből (is) feszkót gerjeszetni itthon.

Megteszi helyettem anyám. Szerinte semmi tápláló és rendes ételt nem adok a gyerekeknek, ezzel halálosan veszélyeztetve őket.

Ma is rántott csirkemell volt petrezselymes krumplival - szerinte a szemét kaják szemete, semmi zöldség vagy gyümölcs, vagy vitamin (az esti szendvicshez az uborka az ugye nem számít, mert a vacsora az nem étkezés, és különben is, este is főttet kell adni a gyereknek, különben visszamarad a fejlődésben, blablabla.).

Szóval délben megkaptam, hogy a rántott csirke az nem étel. Délután, amikor főzött apának, hozott egy kis darab RÁNTOTT FAGYASZTOTT HALAT a kisebbiknek, hogy egye meg. Ő beleharapott nagy örömmel, aztán amikor megérezte a hal ízét, rámnézett, mint egy kiskutya, nagy kerek könyörgő szemekkel, odatartottam a kezem, ő meg kiköpte a falatot. Rettenetesen aranyos volt, nem bírtam ki nevetés nélkül. Meghallotta anyám, jött vissza mérgesen, hogy ugyan mit nevetek. Mondtam neki, még mindig nevetve, hogy a pici kiköpte. Erre

- Nem elég, hogy nem eteted a gyerekeidet még arra is tanítod őket, hogy utálják a rendes ételeket! - utána a gyerekhez:

- Jól van picike, nehogy megegyél valami rendes tápláló ételt is!

Rántott csirke vs. ránott hal. Lehet, hogy akkor nem tápláló az étel, ha én csinálom?!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletanyammal.blog.hu/api/trackback/id/tr6614075325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
mérgezett tüskék
süti beállítások módosítása